התמוטטה במכבי - אך זה לא הציל את חייה

א', אחות ראשית בקופת החולים מכבי, הגיעה ביום 30.5.11 למשמרת רגילה בסניף קופת חולים בו עבדה.

לאחר שנודע לה כי הסניף זכה כמצטיין, שמחה מאוד א', והחלה בהמשך לחוש ברע. א.ק.ג שבוצע הראה כי א' סובלת מאירוע לב משמעותי!

למרות האבחנה ועל אף שמדובר היה בסניף קופת החולים, לא זכתה א' לטיפול באמצעות דפיבריטור, דבר שהיה מתחייב בנסיבות.

אם בכך לא די, עת הגיעה ניידת מד"א הסתבר כי המעלית הממוקמת בסניף אינה מאפשרת פינוי חולים באלונקה, וא' פונתה באמצעות חדר המדרגות (!) בעת שביצעו בה החייאה. לאחר שהגיעה א' לבית החולים אסף הרופא, היה זה מאוחר מדי – א' נפטרה.

בימים אלו הגישה משפחתה של המנוחה, תביעה לבית המשפט באמצעות עורך הדין רן שפירא ממשרד עורכי הדין רפאל אלמוג ושות'. במסגרת התביעה שנתמכה בחוות דעת רפואית של מומחה, נטען כי בעת שאובחן אירוע הלב הייתה חובה על הצוות הרפואי לעשות שימוש בדפיברילטור והיעדר השימוש בו מהווה רשלנות קשה.

גם העובדה לפיה לא היה ניתן לפנות את המנוחה במעלית תוך כדי ביצוע החייאה, והיה צורך להורידה במדרגות, מהווה רשלנות משמעותית של קופת החולים מכבי אשר הקימה סניף שאינו תואם לחובות שבדין.

עיינו בכתבה שפורסמה בידיעות אחרונות:

התמוטטה בסניף מכבי - אך זה לא הציל את חייה

מאמרים נוספים בנושא

פסקה בניגוד לממצאי הבדיקה
עו"ד רפאל אלמוג,
25.04.2018
אין זה חדש עבורנו כי תביעות סיעוד נדחות על ידי חברות הביטוח חזור ודחה. יחד עם זאת, ...קרא עוד
תביעת רופא על לשון הרע
עו"ד רפאל אלמוג,
20.04.2016
למשרדנו הגיע עורך דין אשר הוגשה נגדו תביעה בגין לשון הרע בסך של כ – 300 אלף ...קרא עוד
הורדמה בהרדמה כללית בניגוד לרצונה
עו"ד רפאל אלמוג,
16.02.2017
הרדמה כללית לפני ניתוח היא הרבה פעמים אירוע חווייתי קשה וטראומטי, המעלה חשש בפני ...קרא עוד
החופה שנפלה על הכלה
עו"ד רפאל אלמוג,
24.05.2017
הדבר האחרון שניתן לחשוב שיקרה במהלך אירוע של חתונה, הוא זה שקרה לבני הזוג בתביעה ...קרא עוד

תגובות (0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *