תאונות דרכים היא בין ה"מכות" הקשות של החברה בה אנו חיים. לצערנו הרב, למרות התקדמות הטכנולוגיה, עדיין לא נמצאה הנוסחה למניעת תאונות, ובעיקר כאלו אשר מקורן בטעויות אנוש.
תאונות דרכים לעיתים מביאות לתוצאות הרות אסון, לנזקים בלתי הפיכים לנפגעים ולקרוביהם ולצערנו אף לעיתים למוות.
אחריות מוחלטת לפיצוי
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים נועד להקל על הנפגעים ובני משפחתם, והציב דרך משפטית המנסה להקל עם הנפגע. כך לדוגמא, בתאונות דרכים חל עקרון האחריות המוחלטת, כלומר – כל נפגע אשר בוטח כחוק זכאי לפיצוי ככל ונפגע, וזאת ללא קשר לשאלת אשמו בתאונה.
כך גם מי שנפגע בתאונה כתוצאה מאשמתו שלו, יהיה זכאי לפיצויים על פי החוק מחברת הביטוח שביטחה את רכבו בביטוח חובה ובתנאי שאינו מצוי בחריגים הקבועים בחוק.
רוצים לדעת עוד על זכויות לאחר תאונה? עיינו במדריך תביעות ביטוח חובה שערכנו עבורכם.
ההליך לקבלת פיצוי כספי
הליך ניהול תיק בגין תאונת דרכים שונה מתביעת נזיקין "רגילה". עיקר השוני נובע מהפרוצדורה להוכחת הנזק.
בתביעת נזיקין שאינה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, על התובע לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית של מומחה מטעמו. בתביעה על פי חוק הפיצויים לעומת זאת, אין לתובע זכות להגיש חוות דעת רפואית, אלא זכות לבקש מינוי מומחה מטעם בית המשפט. לשוני זה נפקויות שונות במסגרת ניהול התיק.
מעבר לכך, יש גם שוני בין סכומי הפיצוי. כדוגמא נוכל להביא את סכום הפיצוי בראש הנזק בגין כאב וסבל אשר בתביעות נזיקין סכום זה אינו מוגבל ולמעשה נמצא בשיקול דעתו של בית המשפט. בתביעות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, נעשה החישוב בראש נזק זה על פי הדין, הקובע רף מקסימאלי.
כפי שניתן לראות, בניהול תיק בגין פגיעה בתאונת דרכים יש צורך לפנות לעורך דין העוסק באופן תדיר בתחום זה והמכיר את ייחודו המשפטי, ואת כלליו הספציפיים.
על כן, בכל מקרה בו אתם או מי מיקיריכם נפגע בתאונת דרכים, אנו ממליצים לפנות למשרדנו בהקדם האפשרי לאחר התאונה על מנת להבין את מלוא זכויותיכם ולדאוג לקבלת מלוא הפיצויים לו הנכם זכאים.
שאלות נפוצות
האם בכל תאונת דרכים זכאי הניזוק לפיצוי מחברת הביטוח?
ככלל, כל תאונת דרכים שעונה להגדרת החוק מזכה את הנפגע בה לפיצוי, למעט מקרים שאוזכרו במפורש בחוק ככאלו שמונעים מהנפגע פיצוי, כגון תאונה במתכוון. בכל מקרה שבו ישנו נזק כתוצאה מתאונה, מומלץ לבחון את הזכויות לפיצוי.
האם אני זכאי לפיצוי גם במקרה שבו אני אשם בתאונה?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע את עיקרון האחריות המוחלטת. כלומר, אין כל משמעות לאשם ולאחריות לתאונה עצמה. עצם זה שהניזוק נפגע כתוצאה מתאונת דרכים, כלשונה בחוק, מעניק ככלל את הזכאות לפיצוי.
האם יש משמעות לכך שהתאונה הייתה בדרך לעבודה?
כאשר תאונת דרכים היא גם תאונת עבודה, יש צורך לממש את זכויות הניזוק גם מול חברת ביטוח החובה וגם מול המוסד לביטוח לאומי. יכולה להיות השלכה של הקביעות בשני המוסדות הללו ולכן חשוב לפעול בצורה נכונה ומקצועית.
איך יודעים מה סכום הפיצוי שאקבל?
סכום הפיצוי שזכאי לו הניזוק מחושב על פי ראשי נזק שונים. בין ראשי הנזק ניתן למנות הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעות, עזרת צד שלישי לעבר ולעתיד וכן פיצוי עבור כאב וסבל.
האם יש צורך בהגשת חוות דעת רפואית עם כתב התביעה?
בניגוד לתביעת נזיקין "רגילה" שבה ישנה חובה להגיש עם כתב התביעה חוות דעת רפואית, בתביעות בגין תאונות דרכים הדין שונה. כאן, התובע לא מגיש חוות דעת אלא מבקש מבית המשפט למנות מומחים בתחומים בהם נגרמו הנזקים.
עדכוני תאונות דרכים
-
מלחמת התשה במבוטחים
נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי מכוח החוק, אולם בפועל, לנוכח התנהלות חברות הביטוח, רבים זוכים בפיצויים רק כעבור שנים ארוכות או מתפשרים על פיצוי זעום. על מנת שתוכלו להבין טוב יותר מה הסיבות והטכניקות בהן עושות חברות הביטוח שימוש, ערכנו עבורכם מאמר מקצועי ומקיף. מוזמנים לעיין ולהגיב. -
נזקים מסגווי במסגרת יום כייף
רבים לא יודעים אך נזקים הנגרמים עקב רכיבה על גבי סגווי עשויים לזכות בפיצוי כספי, ולעיתים אף בפיצוי משמעותי. בתביעה שהוגשה בימים אלו על ידי משרדנו נתבעה חברת השכרה וחברת הביטוח שביטחה את השימוש ברכבה, בתשלום פיצוי כספי בגין נזקים קשים שנגרמו ללקוחת משרדנו אשר נפלה מסגווי ונותרה עם נכויות משמעותיות. מוזמנים לעיין בכתבה שפורסמה בנושא בתקשורת. -
עצות מעשיות
נפגעת בתאונה? אנו ערים לכך שהימים הראשונים לאחר התאונה הינם טראומטיים וקשים. על מנת להקל עליך בהתמודדות ובהבנת הזכויות, ערכנו למענך כתבה הכוללת שורה של עצות וטיפים מעשיים, המסבירים בצורה קלה וברורה כיצד מומלץ לפעול לצורך הבטחת קבלת פיצוי מקסימלי.