פורום אובדן כושר עבודה | אלמוג-שפירא עו"ד
ראשי > אובדן כושר עבודה

רבים מאתנו מבוטחים בפוליסת ביטוח שמטרתה לסייע לנו בתגמולים במצב בו נהיה באובדן של כושר העבודה שלנו. יחד עם זאת, מרבית המבוטחים אינם מודעים לתנאי הפוליסה ולאותיות הקטנות החבויות להן. בפועל, ישנו הבדל משמעותי בין פוליסה אחת לשנייה, הן מבחינת הגדרת מקרה הביטוח, הן מבחינת חישוב סכום הביטוח ועוד.

לצערנו הרב, אנו מגלים את החשיבות של הנושא בעת שאנו נזקקים להפעיל את הכיסוי הביטוחי ובמצב זה לעיתים קרובות מדי, חברות הביטוח מפנות עורף ולא מסייעות ואף דוחות תביעות רבות של מבוטחים.

לפיכך, על מנת שתדעו מהי משמעות הפוליסה שלכם, ולמען תוכלו להתעמק בצורה מיטבית יותר בדבר זכויותיכם בכל הנוגע לנושא של אובדן כושר עבודה, הקמנו פורום משפטי מקצועי במסגרתו נעשה ככל יכולתנו להעניק לכם מענה מהיר ומקצועי שיעזור לכם להתמודד בכל שלב הנוגע למימוש זכויות בביטוחי אובדן כושר עבודה.

פורום אובדן כושר עבודה

103דיונים
open new topic שאלו בפורום
  • This forum has 103 דיונים, 127 תגובות, and was last updated אין דיונים by עו"ד רפאל אלמוג.
    • דיון
    • משתתפים
    • תגובות
    • Last Post
  • טינטון
    ניסן
    |
    25.11.2019
    שלום רב. שמי ניסן בן 29. עובד בבנק. ב5 השנים האחרונות אני סובל מטנטון (צפצופים באוזן) ב-2 האוזניים . בשנה האחרונה הבעיה התעצמה והיא פוגעת בי מאוד ביום יום (כאבי ראש רציניים, פגיעה בשיווי משקל ואפילו פגיעה בדיבור). ב5 שנים האחרונות ביקרתי רופאים מס' פעמים בנושא, כמובן ששום טיפול לא עזר. לאחרונה שלחו אותי לבדיקות שמיעה למיניהם, למעט ירידה קלה מאוד בשמיעה לא מצאו כלום. מהנקודה הזו אני לא כל כך יודע מה לעשות. האם יש טעם לפנות לביטוח לאומי בנושא? האם יש טעם לפנות לרופא תעסוקתי? במידה וכן מה ההליך הנכון לעשות זאת? ממש אודה לשפיכת אור בנושא, תודה רבה!
    icon user 2 משתתפים
    icon question 1 תגובות
    האם פנסיה נחשב הכנסה פסיבית
    אורלי צאלון
    |
    19.05.2024
    שלום רב רציתי לשאול שאלה עקרונית. אני זכאית לתשלום פנסיה [בת 61]. בעוונתי להמשיך לעבוד. לעניין כושר עבודה, האם פנסיה נחשבת הכנסה פסיבית או הכנסה מיגיעה? כלומר אם בקרות מקרה אובדן כושר עבודה, האם הקצבה מאובדן כושר העבודה תקוזז מול תשלום גמלת הפנסיה? אני מדגישה שאובדן כושר העבודה נפרד מקרן הפנסיה [2 חברות ביטוח שונות].
    icon user 1 משתתפים
    icon question 1 תגובות
    לפני 7 months, 2 weeks

    עו"ד רפאל אלמוג

    זכויות למי שיוצא לפנסיה רפואית
    נל
    |
    25.01.2024
    שלום לכם. קצת רקע, אני עובד במשרד הביטחון ומוכר על ידי משרד הביטחון ב28 אחוזי נכות עקב פוסט טראומה , אירוע שקרה חפני 4 שנים בעבודה[נסיון לרצח] אני לא מצליח לעבוד יותר מ4 שעות ביום מאושר לי ע"י רופא מחוזי לעבוד חצי משרד ומקבל תטר. יש לי פנסיה צוברת אני מבוטח בביטוח חיים בריאות וסיעוד. אני רוצה לצאת לפנסיה רפואית עקב חוסר הצלחה בתפקוד בעבודה. מה הזכויות שאני צריך לשים לב אליהם? האם כדאי לקחת עורך דין כדי לצאת לפנסיה? מה הדרך כדי לצאת באובדן כושר עבודה?
    icon user 1 משתתפים
    icon question 1 תגובות
    תביעה בגין אובדן כושר ונכות רפואית
    דורון ראובן
    |
    16.11.2023
    קיבלתי מביטוח לאומי נכות 100% צמיתה גם אובדן כושר השתכרות וגם נכות רפואית. אחת ההטבות שמגיעות לי עקב כך הן פטור ממס הכנסה. המשרד שטיפל לי בתביעה לביטוח לאומי, גם טיפל לי בתביעה מול קרן הפנסיה (שם נקבע לי אובדן כושר 100% עד סוף השנה ואז צריך להביא מסמכים רפואיים עדכנים). אך המשרד גם החתים אותי על חוזה לפטור ממס. כיוון שכעת גיליתי שהפטור ממס מגיע לי כהטבה בגלל הנכות, הודעתי בוואטסאפ בחודש יולי למשרד לא להתחיל את הטיפול בנושא זה כי זו הטבה שמגיעה לי ואטפל בזה בעצמי. המשרד אישר את בקשתי זו (בכתב - בוואטסאפ). לפני כ-3 שבועות המשרד שלח לי הודעה שאני בכל זאת צריך לשלם להם על הפטור ממס "כי הושג העניין המהותי של הפטור ממס, בשל הנכות שנקבעה לי". בנוסף לפני מספר ימים שלחו לי הודעה כי הם העבירו את התביעה למס הכנסה. זאת למרות שהודעתי להם לפני כחודשיים לא לעשות זאת והם אישרו. אציין כי כבר שילמתי להם על התביעה לביטוח לאומי, וגם אציין שהם גובים ממני כבר שכ"ט על התשלומים *ברוטו* מקרן הפנסיה, כלומר - כבר לוקחים ממני גם על כל המיסים שיורדים לי בתשלום מקרן הפנסיה. האם מה שהם עושים נחשב קביל/חוקי?
    icon user 1 משתתפים
    icon question 1 תגובות
    לפני 1 years, 2 months

    עו"ד רפאל אלמוג

    תביעת המשך מקרן פנסיה נכות
    אאא
    |
    11.12.2019
    עו"ד שלום רב, תביעת נכות מקרן פנסיה, תביעת המשך לאחר כשנה מהתביעה הראשונה. בתביעת ההמשך במוקד הטלפוני נאמר שהתקנון הוחלף. תביעה ראשונה אושרה קצבה לשלוש שנים דרך רופא מוסכם. תביעת המשך נדחתה מיד כאשר מעלים טענות וחוזרים אחורה לעשות "מקצה שיפורים". שאלתי: 1. האם בתביעת המשך על קרן הפנסיה לבחון מנקודת ההסכמה של אשור התביעה הראשונית, או שיכולה לפתוח הכל מחדש כאילו התביעה לא אושרה בעבר, ולחזור על טיעונים ישנים שנדחו בערר? ואם כך זה לא נחשב ערעור על קביעה חלוטה? 2. האם ניתן לפנות מיד לאחר הדחיה הראשונה לבית הדין, שכן מדובר בשאלה משפטית, אני לא מוכן שיפתחו מחדש ויחזרו אחורה, אלא ימשיכו מנקודת ההסכמה, ויבחנו מסמכי החמרה ומסמכים חדשים בלבד. מה גם שבתקנון החדש אין אזכור לפניה לבית הדין. אודה לתשובתך המלומדת, תודה מראש
    icon user 2 משתתפים
    icon question 1 תגובות
    לפני 1 years, 9 months

    עו"ד רפאל אלמוג

מוצגים 5 דיונים – 1 עד 5 (מתוך 106 סה״כ)